Siirry suoraan sisältöön

Etelä-Suomen Satamapalvelu TET-harjoittelijan silmin

Lähikuva kuusesta jossa, roikkuu punaisia kuusenkoristeita.

Olin Etelä-Suomen satamapalvelussa TET-harjoittelussa 5 päivää. TET eli työelämään tutustuminen on, peruskoulun oppimissuunnitelmaan kuuluva ajanjakso. Tässä postauksessa kerron oman kokemukseni.

Miksi hain satamaan työharjoitteluun?

Päädyin hakemaan satamaan siksi, että olen tulevaisuudessa kiinnostunut toimimaan kaupallisen- tai logistiikan alan hommien parissa. Ja siihen tämä oli juuri oikea paikka hakea kokemusta. Minulta löytyi jo aikaisempaa historiaa satamassa työskentelystä, sekin lisäsi mielenkiintoa päästä vielä kokemaan enemmän. Tosin kesätyöni satamassa poikkesi jonkin verran työharjoittelustani.

Teksti jatkuu kuvan alla

Kuvassa istuu kaksi tonttua koristellun joulukuusen vieressä. Toisella tontuista on punainen lakki ja toisella valkoinen. Molemmilla on harmaa parta.

Mitä kaikkea olen päässyt tekemään?

TET-harjoittelussa tein johdon assistentin tehtäviä, asiakkaille joululahjojen valmistelua, osallistuin kokouksiin ja toimin myös viestintä hommien parissa. Aikaisemmin mainitsin kesätyöni poikkeavan työharjoittelujaksostani. Kesätyössäni satamalla olin kentällä ja kunnostin laiturialueita, se oli hieman enemmän ruumiillista työntekoa, kun taas harjoitteluni oli enemmän logiikan ja älyllisen päättelyn hommia.

Mikä oli positiivista satamassa työskentelyssä?

Heti ensimmäisenä mieleeni tuli se, että hetkeäkään en ollut tylsistynyt. Hommia riitti TET-harjoittelussa, että kesätöissä. Pääsin oppimaan uusia taitoja ja kehittämään vanhoja, palaan kouluarkeeni taidokkaampana ja tiedollisempana.

Viihdyitkö hyvin?

Kyllä. Viihdyin hyvin, minulla oli hyvä ja positiivinen työympäristö joka, inspiroi ja motivoi minua.

Miten hyödynnän kokemuksiani tulevaisuudessa?

Hyödynnän kokemuksiani tulevaisuudessa siten, että käytän oppimiani taitoja mm. työ- ja kouluelämässä. Sillä olen oppinut tärkeitä sosiaalisia yhteis- ja tiimityö taitoja, jotka tulevat auttamaan minua jatkon kannalta.

Olen kiitollinen Etelä-Suomen Satamapalvelulle että, pääsin seuraamaan ja tutustumaan työtoimintaan. Minulle jäi käteen uusia oppeja, taitoja ja positiivinen työkokemus

Lue lisää aiheesta työpäivä satamassa täältä ja kesätyöntekijän näkökulmasta puolestaan löytyy täältä.

Tämän blogipostauksen on tehnyt kokonaan Julia Viheriäsaari osana TET-harjoittelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights