Siirry suoraan sisältöön

Sähköautot käyttöön osana vihreä siirtymää

Kuvassa on neljä SF Port Service sähköautoa.

Mitä tarkoitetaan vihreällä siirtymällä?

Tärkeä osa strategiaamme on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä ja täten suorittaa vihreä siirtymä yrityksessämme. Osana tätä siirtymää olemme vaihtaneet vanhat dieselautomme ekologisiin sähköautoihin. Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan talouden ja kasvun muutosta, joka on ekologisesti kestävää eikä perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin. Talous, joka on kestävä, nojaa vähähiilisiin sekä kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuutta edistäviin ratkaisuihin. (ELY-keskus)

Valtiovarainministeriö kertoo omilla sivuillaan, että vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalin hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista. Tiesitkö muuten, että Suomi pyrkii saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2035? Euroopan parlamentti puolestaan omilla sivuilla avaa meille, että Euroopan ilmastolain myötä EU sitoutuu olemaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Helsingin kaupunkistrategiassa 2021–2025 on myös määritelty tavoitteeksi hiilineutraali Helsinki vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tällöin Helsingissä tapahtuva toiminta ei enää lämmitä ilmastoa. Emoyhtiömme, Helsingin satama, on sitoutunut omistajansa Helsingin kaupungin kanssa toteuttamaan Hiilineutraalin Helsingin. Helsingin Satama on hiilineutraali omien päästöjensä osalta vuoteen 2025 mennessä, josta myös tämä meidän strategiamme luonnollisesti kumpuaa.

Sähköauto projektin kulku

Nyt, kun tiedät, mitä vihreällä siirtymällä tarkoitetaan voimme mennä syvemmälle itse autonvaihto prosessiin. Se saattaa kuulostaa nopealta ja yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa siinä on monta muuttuja, jotka ovat tärkeää ottaa huomioon. Projektin aloitimme viime vuoden keväänä automallien kartoittamisella. Meille oli tärkeää valita autot, jotka soveltuisivat sataman olosuhteisiin ja sopisivat vihreään siirtymäämme. Pohdintojen jälkeen päädyimme lopulta valitsemaan automme Toyotan sähköautomallistosta, koska sieltä sai parhaimman palvelukokonaisuuden leasing -tyyppiselle ratkaisulle. Sopimuksen kesto on noin kolme vuotta, jonka jälkeen voimme päivittää kalustomme uuteen ja mahdollisesti ottaa huomioon uusia ekologisia ratkaisuja.

Seuraavana vaiheena oli miettiä autoihin brändimme mukainen ilme. Siinä olisi tärkeää tulla ilmi, että auto kulkee vihreällä energialla. Tämä tehtävä päädyttiin antamaan LSB Yhtiölle, joka on aiemmin suunnittelut meille käyntikortit. Käyntikorteista puheen ollen, myös autojen brändinmukainen ilme sai lopulta inspiraationsa niistä. Ekologisuudesta päädyttiin kertomaan ’Green Port Service’ -symbolilla (kuva oikealla), jonka valkovihreä värimaailma erottuu hyvin tummanpuhuvasta taustasta.

Autojen teippauksesta huolehti ammattitaitoinen Cotec.fi, joka taidoillaan toi LSB Yhtiön suunnitteleman designin eloon. Teippauksessa oli erityisen tärkeää ottaa huomioon sataman, joskus rankatkin, sääolosuhteet. Teippien tulisi kestää niin lumituiskussa, rankkasateessa kuin auringonpaahteessa. Helppo puhtaanapito täten myös tärkeänä kriteerinä. Tekniikkana autojen teippauksessa käytettiin ’yliteippausta’, johon Cotec.fi on erikoistunut.

Kuvassa on kaksi Green Port Service logoa, jotka ovat molemmat mustien ympyröiden sisällä.
Kuvassa on yksi SF Port Servicen brändivärein varustettu sähköauto. Taustalla näkyy merimaisema.

Kokonaisuudessaan hankimme yhteensä neljä sähköautoa. Ensimmäisen saimme käyttöömme hyvin nopeasti, jo viime vuoden heinäkuussa. Viimeinen tästä nelikosta tuli sitten käyttöömme tänä keväänä, jonka myötä tämä projekti saatiin osaltaan valmiiksi. Vanhat auto myydään huutokaupassa sitä mukaan, kun kalustoa on uusittu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights