Siirry suoraan sisältöön

Itämeripäivä 31.8.2023

Picture of The Baltic Sea. In the right corner there's the dark blue Baltic Sea Day logo.

Tänään vietetään John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää. Päivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina. Teemapäivän tavoitteena on nostaa tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.
Meille on tärkeää olla mukana Itämeripäivän vietossa, koska Itämeri on meille, ja erityisesti Suomelle, todella merkityksellinen. Kiinnitämme omassa toiminnassamme huomiota Itämeren hyvinvointiin ja yrityksemme toiminnasta on kirjoitettu Helsingin Sanomien Itämeri-artikkelissa 17.5.2023: Miten ekologisempi merenkäynti alkaa satamasta. Käsittelimme kyseisessä artikkelissa sitä, kuinka tehokas satamapalvelu vähentää päästöjä ja kuinka otamme aluksista keskitetysti vastaan alusten lajittelemat kiinteät jätteet, huolehtien ne asianmukaisesti jatkokäsittelyyn. Pyrimme omalla toiminnallamme tukemaan Itämeren suojelutyötä tekevien organisaatioiden toimintaa. Olemme esimerkiksi lahjoittaneet rahaa Itämerensuojelutyöhön, ja tarjonneet edellisenä vuonna Arandan aluspalvelut sadan prosentin alennuksella.

 

“Itämerellä on ollut jo vuosisatoja tärkeä ja keskeinen merkitys kaupankäynnin sekä merenkulun mahdollistajana. Itämeri ja siellä käytävän meriliikenteen merkitys Suomen kansantaloudelle on korvaamaton ja tarjoaa Suomen ulkomaankaupalle tehokkaan ja suhteellisen vähäpäästöisen liikennemuodon. Vuosisatoja jatkunut ihmisen toiminta Itämerellä on kuitenkin heikentänyt sen tilaa. Viime vuosituhannen loppupuolella huoli Itämeren kunnosta kuitenkin kasvoi, jonka seurauksena suojelutyö Itämeren pelastamiseksi aloitettiin. Ekologisuus ja vastuullisuus on tärkeää meille SF Port Servicellä. Elinvoimainen Itämeri on suorastaan elinehto liiketoiminnallemme ja haluamme olla mukana tukemassa Itämeren suojelua. Pyrimme jatkuvasti kehittämään eri keinoja, jolla pystyisimme omalla toiminnallamme vaikuttamaan positiivisesti Itämeren kuntoon. Vastuullisuusajattelu korostuu toiminnassamme läpi organisaation, niin hallinnollisella kuin operatiivisella tasolla.”

Verkkosivuillamme on kohta Meistä ja siellä alakohta Itämeri, josta löydät kaikkea Itämereen liittyvää keskitetysti. Löydät sieltä niin artikkelit, John Nurmisen Säätiön tarjoamaa materiaalia ja paljon muuta. Haluamme näin omalta osaltamme olla auttamassa Itämerentukemisessa ja siihen liittyvän tietouden lisäämisessä. Meillä on tällainen samanlainen sivu meidän englanninkielisellä sivullamme. Jos siis tiedät jonkun englantia puhuvan Itämerestä kiinnostuneen, niin vinkkaahan tämä hänelle!

 
John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8. www.itämeripäivä.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights