Siirry suoraan sisältöön

Esittelyssä Länsisatama

Kuvassa näkyy aurinko ja merta. Ollaan satamassa. Kuvassa on rekkoja.

Ilman satamia ei olisi meitä, joten tämän kuun postauksessa sukellamme satamien maailmaan. Esittelemme yhden monista satamista, joissa voit nähdä porukkaamme työskentelemässä. Myös muut satamat tullaan esittelemään tulevissa blogipostauksissa pitkin vuotta eli kannattaa pysyä kuulolla. Mutta mennään asiaan ja ensimmäiseen esittelyyn, joka on Länsisatama. Täällä sijaitsee esimerkiksi Viroon matkaaville tuttu Länsiterminaali 2, joka avattiin helmikuussa 2017. Siellä voit valita matkustusvaihtoehdoksesi joko Eckerö Linen- tai Tallink Siljan -aluksen. Tiesitkö, että tämä satama on myös vilkas tavaraliikenteen solmukohta? 

Teksti jatkuu kuvagallerian jälkeen. Saat kuvista isompia klikkaamalla niitä. 

Port Of Helsingin sivuilla oleva aikajana osaa meille kertoa, että Länsisatama on alkanut saada muotoaan vuonna 1923. Itse satamaan alettiin satsaamaan vuonna 1970-luvulla, esimerkiksi tynnyreiden tilalle tulivat kontit, jotka edellyttivät suuria nostureita. Tämän myötä hankittiin ensimmäinen konttinosturi ja Helsingin Vapaavarasto valmistui Bunkkeriin. Lokakuussa 1977 tässä satamassa aloitti konttiterminaali, jolla lujitettiin Helsingin asemaa Suomen johtavana konttisatamana. Tästä noin vajaa parikymmentä vuotta myöhemmin, 1995, Länsisataman uusi matkustajaterminaali Länsiterminaali 1 otettiin käyttöön Tallinnan liikennettä varten. Tällä hetkellä T1 ei ole matkustajakäytössä.

Teksti jatkuu kuvien jälkeen. 

Kuvassa on Länsiterminaali T2 isot ikkunat sisältäpäin kuvattuna
Kuvassa on Länsiterminaali T2 sisältäpäin kuvattuna. Kuvassa näkyy auringon aiheuttama varjo SINKI. Tilassa ei ole ihmisiä. Suomen kartta näkyy seinällä.

Kuten jo alussa mainitsin, niin monille tuttu Länsiterminaali T2 sijaitsee Länsisatamassa. Ylempänä voitte nähdäkin muutaman kuvan tämän kyseisen terminaalin sisältä. Länsiterminaali 2 palveluista voit lukea lisää Port Of Helsingin verkkosivuilta

Meidän porukkaamme voit bongata työskentelemässä täällä! Heidät tunnistaa firmamme logosta, joka löytyy työvaatteista. Autolla liikkujat ovat esimerkiksi saattaneet nähdä työntekijöitämme liikenteenohjauksessa eli ohjaamassa autoja laivoihin, operoimassa maihinnoususiltoja tai muissa erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. Meillä on blogipostaus, jossa voit käydä tutustumassa lisää siihen, miltä ”Työpäivä satamassa” oikein näyttää. 

Mukavaa karkauspäivää kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights