Siirry suoraan sisältöön
Eckerö line terminaali, kuvassa ihmiset odottavat laivaan pääsyä

Sujuvuutta lähtöselvitykseen – yhteistyö satamapalveluiden tuottamisessa helpottaa risteilymatkustajia

Sujuvuus uusissa – tai vähintäänkin ei niin rutiinitilanteissa on varmasti kaikkien mieleen. Risteilyt ovatkin varmasti suurimmalle osalle tällainen arjesta poikkeava tilanne. Kun homma toimii satamassa eikä tarvitse jännittää pikkuasioista, voi keskittyä rennosti risteilymatkan aloitukseen. Kuinka sujuvuutta siihen sitten saadaan?

Risteilymatkan aloittaminen

Risteilyaluksen lähtiessä on Helsingin satamassa kuhina päällä.

” Siltojen operoimista, postin vientiä laivaan, lippujen skannausta, matkustajien avustusta… on siinä aikamoinen määrä eri tehtäviä, että sadaan sujuva risteily satamasta alkaen” kertoo Sami Ahonen Etelä-Suomen Satamapalvelut Oy:stä.

Tavoitteena kaikilla sataman toimijoilla on saada hommat hoidettua sujuvasti, jotta matkustajat pääsevät aloittamaan risteilyn tai palaamaan risteilyltä hyvillä mielillä.

”Laivavarustamojen kannalta sujuvuus satamassa takaa tyytyväiset ja iloiset asiakkaat – ketään ei harmita heti matkan alussa” pohtii Sami.

Ehkäpä risteilymatkustajien kannalta suurin huomio toimivuuteen liittyy juuri lähtöselvitykseen ja sen sujumiseen. Mikäli homma toimii heti, on laivaan nouseminen mukavaa ja vaivatonta. Tästä syystä Eckerö Line ja Etelä-Suomen satamapalvelut ovat kiinnittäneet huomiota juuri lähtöselvityksen toimivuuteen.

Lähtöselvitys helposti ja nopeasti

Risteily alkaa kaikilla matkustajilla lähtöselvityksestä. Nopeus, helppous ja mahdollisuus neuvon kysymykseen ovat oleellisia matkustajien kannalta.

”Kun henkilökuntaa on riittävästi, niin kaikki voivat keskittyä omaan tehtäväänsä niin varustamon kuin meidänkin puolesta” kertoo Sami.

Riittävä määrä opastajia vaikuttaa suuresti matkustajavirtoihin – kaikki pääsevät sujuvasti siirtymään risteilyalukselle, kun suuria jonoja ei pääse kertymään.

Lisääntynyt ohjaus ja helppous kysyä neuvoa onkin ollut risteilymatkustajien mieleen: 

Yhteistyötä satamatoimijoiden välillä

Yhteistyö satamatoimijoiden ja varustamojen välillä helpottaa risteilymatkan aloittamista. Usein risteilymatkustajia hyödyttävät yhteistyökuviot lähtevät kehittymään aikaisempien yhteistyökuvioiden johdosta. Tutun toimijan kanssa on helpompi lähteä tekemään yhteistyötä. Parhaimmillaan yhteistyö onkin sellaista, josta hyötyvät niin matkustajat kuin yhteistyötä tekevät tahot.

Satamassa tehdään paljon yhteistyötä, jonka tarkoituksena on saada risteilymatkustajille mahdollisimman sujuva ja toimiva risteilyn startti. Toivottavasti seuraava risteilyn startti onkin sinulle mahdollisimman onnistunut! 

Seuraavassa blogissa pohdimme ehkäpä yhtä satamatoimialan tärkeintä megatrendiä hiilineutraalisuutta. Hiilineutraalisuuteen pyrkiminen määrittää koko toimialan tulevaisuutta ja asettaa tärkeitä päämääriä toiminnalle. 

Verified by MonsterInsights